Wat is CrossFit?

about crossfit zitterd

CrossFit is een kracht- en conditie programma dat constant gevarieerde, functionele bewegingen gebruikt die op een hoge intensiteit worden uitgevoerd.

Het is een combinatie van aerobe oefeningen, intervaltraining, gewichtheffen, gymnastiekoefeningen en andere oefeningen die een intensieve training opleveren.

CrossFit is zeer uitgebreid, gevarieerd en schaalbaar naar jouw niveau, ongeacht je sportachtergrond. De programmastructuur verandert niet, maar de belasting en intensiteit kunnen worden aangepast aan jouw behoeften.

- Courtesy of CrossFit Inc.

WORKOUT OF THE DAY (WOD)

Elke dag is er een andere training; De Workout Of the Day (WOD). De WOD begint altijd met een warming-up om op te warmen voor de echte training. Na de warming-up zal er een techniek en/of een krachtgedeelte zijn. Het techniekgedeelte zal worden gericht op de techniek die nodig is voor de bewegingen in de WOD en het uitzoeken van de beste schaalopties voor elke atleet. Het krachtgedeelte is bedoeld om je sterker te maken door een specifieke lift of beweging te trainen. Hierna start de WOD. Aan het einde van elke les is er een korte coolingdown met stretchen of foamrollen.

Altijd gevarieerd

Je zult nooit exact hetzelfde doen, de enige keer dat u een training herhaalt, is om verbetering te meten. CrossFit combineert constant gymnastiek, krachttraining en uithoudingsvermogen.

Altijd gevarieerd

Uitdagend

Uitgebreid

- Courtesy of CrossFit Inc.

Functionele bewegingen

Functionele bewegingen zijn bewegingen die je in het dagelijks leven ook tegen kunt komen. Deze bewegingen werken met meerdere gewrichten tegelijkertijd. Hierdoor wordt niet alleen de spier maar ook  balans en co√∂rdinatie getraind.

Natuurlijk

Functioneel

Veilig

Essentieel

- Courtesy of CrossFit Inc.

Tijds efficient

Hoge hartslag

Algemene fysieke paraatheid

Tijds efficient

Hoge hartslag

Algemene fysieke paraatheid

- Courtesy of CrossFit Inc.

Personal Coaches

Juul van den braght

Juul van den Bragt

juul@crossfitzitterd.nl

+31(0) 653627957

Stefan Bierbauwer

Stefan Bierbauer

stefan@crossfitzitterd.nl

+31(0) 651183835

Tim Meertens

Tim Meertens